Intervju med grunnlegger John Opsahl om IKYA Grunnkurs

Vi har fått et intervju med IKYA’s grunnlegger; John Opsahl! Her svarer han på “ofte-stilte” spørsmål som vi får fra dere på telefon, e-post eller her på akademiet vedrørende IKYA Grunnkurs og litt om navneendringen fra Still Point til IKYA. Spennende lesestoff nå rett før påske! Hvis du vurderer IKYA Grunnkurs så starter vi et nytt nå 8. april. God påske! Hilsen oss på IKYA Academy of Vibrational Medicine.

john3

john_opsahl

Hva er forskjellen på IKYA og gamle Still Point-versjonen?
Det tar tid for en metode som dette å finne formen. I løpet av de første 20 årene siden jeg først introduserte metoden, har den gått gjennom flere oppdateringer og hamskifter.

Vi har nå kommet til et nivå der mange utøvere har begynt å få en grunnleggende innsikt i metoden, og hvor deres bevissthet har ekspandert til et nivå der det etableres et kollektivt rom av kompetanse. Jeg har dermed kunnet introdusere en nytt nivå av metoden, og brikkene har falt på plass.

Er grunnkurset endret fra hvordan det var før?
Store deler av kurset er det samme som før, men rommet har ekspandert. Det er dermed en større overbygning, og noen grunnleggende kunnskaper som styrkes, spesielt innen perseptering, energi og vibrasjon, men også i forhold til den totale forståelsen av hva IKYA egentlig handler om som redskap i helbredelse. Siden hele grunnmuren i metoden nå er skiftet er det naturlig at grunnkurset oppleves ganske annerledes enn før.

Hvem passer kurset for?
Kurset gir deg grunnleggende innføring i prinsipper og redskaper som åpner opp for mer flyt i livet ditt. Hvis du tenker deg livet som en scene der det hele utspilles, gir IKYA deg muligheten til å komme bak scenen og inn i kontrollrommene så du kan både forstå og påvirke det som skjer på scenen mer direkte. Du kan gå fra å være skuespiller til regissør og manusforfatter.

De fleste som tar grunnkurset har erfaring med metoden som mottaker og er allerede litt kjent med hva metoden gjør. Grunnkurset lar deg bli mer aktiv og lar deg ta del i metoden. Jeg vil si at grunnkurset passer for alle som vil bli bedre kjent med seg selv og sine prosesser, og som synes at IKYA som metode virker spennende.

Terapeuter og utøvere av andre metoder vil også kunne ha stort utbytte av kurset. Det gir en tydeligere grunnmur og forståelse for bevissthets-arbeid og overgangen mellom spirituelle og medisinske prosesser. Det å forstå den totale eksistensen med alle uttrykk som én, sammenhengende realitet er noe av det som mangler i den etablerte medisinen. IKYA kan gi deg en plattform som gjør det naturlig for deg å fjerne de kunstige skillene mellom kropp, liv, energi, bevissthet og Atma (sjel)

Hvordan kan jeg vite at dette er et kurs som passer for meg?
Jeg anbefaler at du kjenner etter. I vår egen livsreise og spirituelle evolusjon er det vi selv, og ingen andre, som utforsker. Noe av det viktigste vi kan gjøre er å lytte til vårt indre, lytte til vår prosess, lytte til vårt eget liv. Når vi virkelig kjenner etter, vet vi hva som bringer oss fremover. For meg er det viktig at vi alle skal kjenne frihet til å uttrykke vår egen sannhet. Hva det er for deg, er det ingen andre som har noe med. Om dette er en kurs eller en utdannelse som passer deg der du er nå, er det fint. Om det ikke passer deg, er det også fint.

De som tiltrekkes IKYA ønsker gjerne å trenge mer bevisst inn i sine livsprosesser, og synes det er spennende å lære seg mer konkrete redskaper. Innsikten og forståelsen du får gjennom IKYA er omfattende og detaljert, og gjør at du etter hvert forstår hvordan eksistensen er bygget opp og hvordan du kan samhandle med den i full bevissthet.

Hvordan foregår undervisningen, jeg forstår at undervisningen skjer på flere nivåer?
IKYA har et naturlig forhold til at livet har mange nivåer av eksistens og erfarbarhet, og samhandler med studentene gjennom naturens ulike prinsipper. Dette er i praksis det samme du finner i  IKYAs metodikk, som arbeider direkte i mottakerens bevissthet og ulike nivåer av eksistens. I vår vestlige kultur kan det for noen virke fremmed at man kan kommunisere på flere nivåer eller skape uttrykk direkte i studentens liv, men etter hvert som du får innsikt i de grunnleggende prinsippene i IKYA vil det oppleves helt naturlig.

Jeg har hørt at noen får reaksjoner før, under eller etter kurset, hva skyldes dette?
IKYA er enkelt forklart en metode som direkte kan løse opp blokkeringer i bevisstheten og individets uttrykk for å skape flyt og helbredelse. Det som skjer når en blokkering aktiveres er at den i stede for å stå stille, løses opp og kommer ut i sirkulasjon. Så man individet jobbe det ut gjennom sine livsprosesser. Reaksjonene man kan oppleve, både som resultat av behandling eller på kurs, er at blokkeringer løses opp og kommer ut i sirkulasjon. Dette er ikke farlig, men en naturlig utskillelse.

Vil dette være et kurs som jeg kan bruke i lang tid fremover?
Det du lærer på kurset vil kunne forandre måten du arbeider med deg selv og dine livsprosesser for alltid. Når du først blir bevisstgjort på sammenhenger og måter å gripe ditt eget liv er det litt som å lære å sykle. Når du først har det inne, sitter det. De fleste opplever derfor en innføring i IKYA som noe de kan bruke hele livet.

Må jeg ha noen forkunnskaper for å gå på grunnkurset?
Jeg vil si at det kan være en fordel å ha mottatt IKYA behandling noen ganger så du vet hva du går til. Utover det  er det en fordel at du er interessert i å arbeide med din bevissthet og dine livsprosesser, samt at du er interessert i å lære om koblingen mellom medisinske og spirituelle prosesser.

Å jobbe med IKYA er både spennende og gøy. Du vil i løpet av kurset få mange aha-opplevelser og begynne å forstå de store bildene i din egen eksistens. For meg handler IKYA om livsglede og flyt, og det er forhåpentligvis dette du vil sitte igjen med i løpet av kurset.

Dette får du på IKYA Grunnkurs:

  • mange praktiske øvelser som du kan bruke for å; tune deg inn og komme mer i kontakt med din egen kjerne, få sterkere fokus, opparbeide mer energi og overskudd, jobbe med mønster du vil ut av, føle deg bedre, klarne hodet, osv.
  • kunnskap om bevissthetens forskjellige nivåer, egenskaper og  funksjoner
  • teknikk på hvordan du selv kan jobbe konstruktivt med deg selv og livet ditt
  • større forståelse for selvets funksjon og mekanismer
  • forståelse for samspillet mellom selvet og Atma (sjel)
  • større forståelse for sammenhengen mellom sykdom,hendelser, karma og helbredelse
  • kunnskap om vibrasjon og energi
  • trening på å gjenkjenne, og jobbe med, vibrasjon og energi
  • kunnskap om og hvordan du kan bruke blomster-essenser
  • trening på pendulering

 

Les mer om grunnkurset og meld deg på her:

IKYA Grunnkurs